Συντήρηση και Επισκευές συστήματος Ανάρτησης

Συντήρηση και Επισκευές συστήματος Ανάρτησης

Σήμερα, οι επικρατέστεροι τύποι ανάρτησης που χρησιμοποιούνται είναι:

 1. Συμβατική υδροπνευματική ανάρτηση
 2. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη υδροπνευ­ματική ανάρτηση (Hydractive)
 3. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτη­ση με επιλογή σκληρότητας

Βλάβες στα Συστήματα Ανάρτησης

Οι συνηθισμένες βλάβες που δημιουργούνται στα συστήματα της ελεγχόμενης ανάρτησης είναι:

 1. Αδυναμία ή δυσκολία στο χειρισμό. Είναι βλάβες που δημιουργούνται όταν οι φθορές των μηχανισμών έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο.
 2. Ασυνήθιστοι θόρυβοι. Οι θόρυβοι προέρχονται συνήθως από τα περιστρεφόμενα η από τα κινούμενα μέρη του συστήματος και “προϊδεάζουν” για βλάβη σε κάποιο από αυτά τα εξαρτήματα.
 3. Αδυναμία η την δυσκολία στην επι­λογή σκληρότητας της ανάρτησης. Είναι βλάβες στο ηλεκτρικό-ηλεκτρονικό μέρος του συστήματος και εντοπίζονται από τις ενδεικτικές λυχνίες αυτοδιάγνωσης του συστήματος η την διαγνωστική συσκευή.
 4. Ασυνήθιστη σκληρότητα στην ανάρ­τηση.  Είναι βλάβη που δημιουργείται από βλάβη κάποιου εξαρτήματος η από σημαντική απώλεια υδραυλικού υγρού.

Συνέπειες μη ορθής λειτουργίας Ανάρτησης

Τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της αντικανονικής λειτουργίας ανάρτησης είναι:

 1. Πιθανότητα για μείωση της οικονομίας καυσίμου εξ αιτίας της κακής ποιότητας ταξιδιού
 2. Αυξημένη φθορά ή θραύση κρίσιμων εξαρτημάτων της διεύθυνσης και της ανάρτησης εξ αιτίας της έκτασης ανύψωσης ή της αναπήδησης (γκελάρισμα) των τροχών και των ελαστικών
 3. Ανομοιόμορφη και επιταχυμένη φθορά ελαστικών
 4. Είσοδος (εντολή) στριψίματος χωρίς απόκριση
 5. Αχαρακτήριστη συμπεριφορά στον δρόμο όπως πλευρική μετατόπιση, ταλάντωση και αυξημένη κλίση στις στροφές
 6. Το ταξίδι είναι τραχύ, ανώμαλο (με τραντάγματα) ή ασταθές
 7. Θόρυβος της ανάρτησης
 8. Πιθανή απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου, ή τερματισμός της ανάρτησης και ζημιά σε κρίσιμα εξαρτήματα της ανάρτησης, της μετάδοσης κίνησης και της εξάτμισης, ή κλατάρισμα ελαστικού
 9. Μπορεί να απαιτηθούν επισκευές έκτακτης ανάγκης
 10. Μειωμένη ασφάλεια του οδηγού εξ αιτίας του κακού χειρισμού (κρατήματος)

Έλεγχος-Σέρβις Ανάρτησης

Τα Αμορτισέρ και τα Γόνατα  επιθεωρούνται από τους τεχνικούς μας σε κάθε διάστημα προγραμματισμένης τακτικής συντήρησης. Στα πλαίσια της συντήρησης γίνονται οπτικοί έλεγχοι και έλεγχος της στάθμης η και αλλαγή υδραυλικού υγρού. Μεγάλη προσοχή δίνουμε στην επιλογή του υδραυλικού υγρού η οποία γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Όταν πρόκειται για ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανισμό όλες οι βλάβες ανιχνεύονται με την βοήθεια της διαγνωστικής συσκευής. Μετά από κάθε επισκευή ή αντικατάσταση εξαρτημάτων γίνεται μηδενισμός βλαβών από την μνήμη της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί εντός 24 ωρών.

  • Μικρό Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μικρό Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μικρό σέρβις αυτοκινήτου περιλαμβάνει: Αλλαγή λαδιών, Αλλαγή φίλτρου λαδιού, Διαγνωστικό έλεγχο 12 σημείων. Τοποθετούμε μόνο Πρωτογενής Λιπαντικά. Σε περίπτωση ανάγκης παρέχουμε Δωρεάν Βιβλιάριο Σέρβις.

  • Μεγάλο Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μεγάλο Σέρβις Αυτοκινήτου

   Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου θα παρατείνει την διάρκεια ζωής του γλιτώνοντας σας από περιττά έξοδα και θα εξασφαλίσει τόσο τη δική σας ασφάλεια όσο και των αγαπημένων προσώπων σας που επιβαίνουν σε αυτό.

  • Πλήρες Σέρβις Αυτοκινήτου

   Πλήρες Σέρβις Αυτοκινήτου

   Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε προσιτές τιμές πάντα με γνώμονα των επαγγελματισμό και τη ποιότητα. Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε σε κάθε μας κίνηση ότι η οδική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη και υπερπολύτιμη.

© Copyright 2020 - Pitstop Service | Κατασκευή Ιστοσελίδας Foxyprom