Αντιψυκτικά υγρά. Ποιο είναι το καλύτερο;

Αντιψυκτικά υγρά. Ποιο είναι το καλύτερο;

Το καλύτερο ψυκτικό, ή  αλλιώς αντιψυκτικό, είναι αυτό που συνιστά ο κατασκευαστής του οχήματός σας. Για να μάθετε ποιο ψυκτικό / αντιψυκτιό υγρό συνιστάται από το κατασκευαστή για το αυτοκίνητό σας, απλώς ανοίξτε το εγχειρίδιο χρήσης και διαβάστε τις συστάσεις που βρίσκονται συνήθως στις τελευταίες σελίδες του. Το καλύτερο ψυκτικό για το αυτοκίνητό σας θα είναι αυτό που θα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις (προδιαγραφές του κατασκευαστή) που αναφέρονται στο εγχειρίδιο.

Κριτήρια επιλογής ψυκτικού υγρού

Στον επαγγελματικό κόσμο για τα ψυκτικά υγρά χρησιμοποιείται όρος antifreeze. Πρόκειται για ένα τεχνικό υγρό που περιέχει νερό, αιθυλενογλυκόλη, χρωστική ουσία και πρόσθετα. Είναι τα πρόσθετα, και όχι το χρώμα, που καθορίζει τη διαφορά μεταξύ των ψυκτικών υγρών και των χαρακτηριστικών των.

Τα αντιψυκτικά χωρίζονται σε:

 • Παραδοσιακά είναι ψυκτικά υγρά με βάση πακέτων ανόργανων πρόσθετων που αποτελούνται από ανόργανα άλατα. Αυτή είναι μια ξεπερασμένη τεχνολογία που δεν χρησιμοποιείται σήμερα από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για σύγχρονους κινητήρες. Είναι κατάλληλα, ίσως, για τα συστήματα ψύξης των αυτοκινήτων της εποχής του 1960-80.
 • Καρβοξυλικά (carboxylic) με βάση πακέτου οργανικών προσθέτων από ένα φάσμα καρβοξυλικών οξέων και των αλάτων τους. Τέτοιες συνθέσεις μπορούν να περιέχουν μέχρι και μερικές δεκάδες συστατικών που εκπληρώνουν το ρόλο τους.
 • Υβριδικά (hybrid)  – ένα μείγμα των δύο παραπάνω τεχνολογιών σε περίπου ίσες αναλογίες. Σε τέτοια μείγματα μια ουσιαστική αναλογία αλάτων όπως τα πυριτικά, εισάγονται στον οργανικό πακέτο με αποτέλεσμα, το υβριδικό σύνολο.
 • Με τεχνολογια lobrid είναι ένας τύπος υβριδικού ψυκτικού στον οποίο η αναλογία των ανόργανων αλάτων στο πακέτο προσθέτων περιορίζεται στα 9%. Τα υπόλοιπο 91% είναι οργανικά. Μαζί με τα καρβοξυλικά ψυκτικά , τα λομπρίδη θεωρούνται σήμερα τα τεχνολογικά προηγμένα.

Σε κάθε έναν από τους τέσσερις τύπους που αναφέρονται, υπάρχουν ψυκτικά που έχουν εγκρίσεις αρκετών κατασκευαστών αυτοκινήτων ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, οι εγκρίσεις από τη Volkswagen AG – G11, G12 ή G12 +, από τη Ford, GM, Land Rover και πολλούς άλλους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ψυκτικά μιας κατηγορίας είναι τα ίδια και είναι κατάλληλα για όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν αυτή την κατηγορία ψυκτικών υγρών. Για παράδειγμα, το ψυκτικό τύπου Lobride για την BMW με έγκριση GS 94000 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα Kia (όπου χρησιμοποιείται π.χ. το Lobride με έγκριση MS 591) επειδή η BMW χρησιμοποιεί πυριτικά άλατα και απαγορεύει τα φωσφορικά άλατα, ενώ η Kia / Hyundai χρησιμοποιεί φωσφορικά άλατα και δεν επιτρέπει πυριτικά άλατα στη σύνθεση ψυκτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί εντός 24 ωρών.

  • Μικρό Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μικρό Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μικρό σέρβις αυτοκινήτου περιλαμβάνει: Αλλαγή λαδιών, Αλλαγή φίλτρου λαδιού, Διαγνωστικό έλεγχο 12 σημείων. Τοποθετούμε μόνο Πρωτογενής Λιπαντικά. Σε περίπτωση ανάγκης παρέχουμε Δωρεάν Βιβλιάριο Σέρβις.

  • Μεγάλο Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μεγάλο Σέρβις Αυτοκινήτου

   Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου θα παρατείνει την διάρκεια ζωής του γλιτώνοντας σας από περιττά έξοδα και θα εξασφαλίσει τόσο τη δική σας ασφάλεια όσο και των αγαπημένων προσώπων σας που επιβαίνουν σε αυτό.

  • Πλήρες Σέρβις Αυτοκινήτου

   Πλήρες Σέρβις Αυτοκινήτου

   Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε προσιτές τιμές πάντα με γνώμονα των επαγγελματισμό και τη ποιότητα. Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε σε κάθε μας κίνηση ότι η οδική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη και υπερπολύτιμη.

© Copyright 2020 - Pitstop Service | Κατασκευή Ιστοσελίδας Foxyprom