Πως λειτουργεί το a/c ενός ΙΧ;

Πως λειτουργεί το a/c ενός ΙΧ;

Πορεία του ψυκτικού μέσου.

Ο συμπιεστής συμπιέζει το ψυκτικό μέσο (FREON-134a), που βρίσκεται σε αέρια κατάσταση και στους 65 βαθμούς Κελσίου, ωθώντας το προς το ψυγείο του συστήματος, όπου υγροποιείται και κατεβαίνει η θερμοκρασία του στους 15 βαθμούς. Στη συνέχεια, περνάει από το φίλτρο, αποβάλλεται η υγρασία του, όπου διαφεύγει προς το κάτω μέρος του αυτοκινήτου μέσω ενός λεπτού σωλήνα, και πηγαίνει προς τον εξατμιστή. Κατά την είσοδό του, μία ειδική βαλβίδα εκτόνωσης μειώνει την πίεσή του, και αεριοποιείται στους 5 βαθμούς Κελσίου, απορροφώντας τη θερμοκρασία και την υγρασία του εσωτερικού χώρου. Ένας θερμοστάτης ελέγχει τη σταθερότητα της θερμοκρασίας του FREON, που πρέπει να διατηρείται πάντα στους 5 βαθμούς Κελσίου κατά την είσοδό του στον εξατμιστή. Στη συνέχεια, το ψυκτικό μέσο μεταφέρεται στο συμπιεστή, όπου συμπιέζεται και πάλι, για να αποβάλει στο ψυγείο τη θερμοκρασία που έχει παραλάβει. Η ψυκτική απόδοση του κλιματιστικού συστήματος ανέρχεται στα 22-23.000 BT.

Ποιός είναι ο ρόλος του του αφυγραντήρα (φίλτρου);

Όταν υπάρχει υγρασία τα R-ψυκτικά (Refrigerant) γίνονται προβληματικά , γιατί διασπώνται σε υδροχλώριο και υδροφθόριο (HCL, ΗF) και καταστρέφουν τις κολλήσεις των χαλκοσωλήνων του συμπυκνωτή και του ατμοποιητή καθώς και τα λιπαντικά του συμπιεστή. Γι’αυτό στο κύκλωμα ψύξης παρεμβάλλεται ένα φίλτρο αφύγρανσης του FREON, συνήθως μεταξύ του συμπυκνωτή και της εκτονωτικής βαλβίδας. Ένας άλλος λόγος ύπαρξης του αφυγραντήρα (φίλτρου) είναι ότι η υγρασία που κυκλοφορεί στο κύκλωμα παγώνει και στερεοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες με κίνδυνο να φράξει τις στενές διόδους του ψυκτικού υγρού και της εκτονωτικής βαλβίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί εντός 24 ωρών.

  • Μικρό Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μικρό Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μικρό σέρβις αυτοκινήτου περιλαμβάνει: Αλλαγή λαδιών, Αλλαγή φίλτρου λαδιού, Διαγνωστικό έλεγχο 12 σημείων. Τοποθετούμε μόνο Πρωτογενής Λιπαντικά. Σε περίπτωση ανάγκης παρέχουμε Δωρεάν Βιβλιάριο Σέρβις.

  • Μεγάλο Σέρβις Αυτοκινήτου

   Μεγάλο Σέρβις Αυτοκινήτου

   Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου θα παρατείνει την διάρκεια ζωής του γλιτώνοντας σας από περιττά έξοδα και θα εξασφαλίσει τόσο τη δική σας ασφάλεια όσο και των αγαπημένων προσώπων σας που επιβαίνουν σε αυτό.

  • Πλήρες Σέρβις Αυτοκινήτου

   Πλήρες Σέρβις Αυτοκινήτου

   Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε προσιτές τιμές πάντα με γνώμονα των επαγγελματισμό και τη ποιότητα. Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε σε κάθε μας κίνηση ότι η οδική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη και υπερπολύτιμη.

© Copyright 2020 - Pitstop Service | Κατασκευή Ιστοσελίδας Foxyprom